İletişim Formu



* ile işaretli alanların doldurulması zorunludur...

*
*
*
*

HAYVAN SAĞLIĞI

Adıyaman Hayvancılık Merkezi olamlı
Adıyaman Hayvancılık Merkezi olamlı

Adıyaman Hayvancılık Merkezi olamlı

Köy-Şehir dengesini oluşturan sektörlerin temelini Tarım ve Hayvancılık oluşturur. Bu nedenle bu sektör, toplumsal dengeyi korumakla birlikte, toprağın, güneşin, ağacın ve hayvancılığın bütünlük oluşturduğu üretimin bereketini de bize yaşatır. Tarım ve Hayvancılık, toplumun temelini oluşturan kesimi ayakta tutar. Bu nedenle bu sektörü daraltmamız gerekir. Bu sektörü daralttığınız zaman, istihdam alanını da  daraltarak toplumsal dengeyi de bozmuş oluruz.

Nüfusun yüzde kırkına yakın kesimin geçinme kapısı olan tarım ve hayvancılık, milli proje olarak sürekli desteklenmesi gerekir. Çünkü bu sektörün emektarları, kendi iş imkanlarını kendileri oluşturup, ürünün üretimini, pazarlanmasını kendi imkanları ile sağlamaktadır. Toplumunda sağlıklı süt ve süt ürünlerine ulaşmasına imkan oluştururlar.

Tarım ve Hayvancılık sektörü, toplumun dengesini koruyarak, tüm nüfusun şehir merkezlerinde birikmesine engel olmaktadır.Bu şekilde şehir yaşamı da kaos olmaktan kurtulur.

Toplumlar artık nüfuslarını besleme problemleri ile mücadele etmek için mesai harcamaktadırlar. Çünkü sağlıklı beslenmeyen toplumlar geleceğe yön verme imkanına sahip değiller.

Toprağın bereketine, gücüne dokunmak zorundayız. Nasırlı ellerin ve alın terinin tekrardan kıymetini bilmek zorundayız. Bu değerlerin toplumu yönlendirmesi ve beslemesi gerekir.

Toprağıyla, güneşiyle, iklimiyle, insan gücüyle hayvancılığın merkezi olması gereken memleketimizin, bu anlamda önünü açmak zorundayız. Bu şekilde memleketimizi çıkmaz sokak olmaktan kurtarabiliriz. Ürettiği ürünlerle dünya pazarında yerini alabilir duruma getirebiliriz.

Bu sektörle uğraşan, emektar insanımızın hevesini kırmadan, önünü açarak, imkan sağlayarak, işletmelerini korumaları ve geliştirmeleri için hibe desteklerini tekrardan düzenlememiz gerekir. Mevcut işletmelerimizi korumak ve geliştirmek zorundayız. Tarım ve Hayvancılıkla ilgili kurumları buralardan beslenen değil, bu sektöre hizmet eder pozisyona getirmek gerekir. Kurumları daha aktif duruma getirerek, sektörün sorun ve sıkıntılarına çözüm bulma noktasında aktif işleyiş sergilemeleri gerekir. Mera alanlarını koruyarak, bu sektörün hizmetine sunmak zorundayız.

Tarım ve Hayvancılık sayesinde en ucra topraklarımızı aktif hale getirerek ülke ekonomisine kazandırmak zorundayız.Gençlerimizi, toprakla, hayvancılıkla, barıştırıp gelir düzeylerini artırma imkanı sağladığımız zaman, hem toplum olarak, hem ülke olarak kazanmış olacağız. Bu bilinçle insanlarımızın korkusu olmadan, bu sektörün geçim kapısı olduğu güvenini sağlamak durumundayız.

Bu anlamda Adıyaman insanımızın bu sektörle nefes alabileceğini ve gençlerimize istihdam alanı oluşturabilmek için bir fırsat olduğuna inanmamız gerekir.

Bu sektörle ilgili avantajları yaşamak için, sektörün yaşadığı problemleri minimize etmemiz gerekir. Bunun için yem fiyatlarının dengelenmesi, süt fiyatlarının  yapılan masrafları karşılaması gerekir. Yani bu sektörden para kazanılması gerekir. Para kazandığı takdirde bu sektörün gelişimine tüm enerjilerini harcayacakları ve kalıcı hale gelmesi için tüm imkanlarını seferber edeceklerinden emin oluruz.

Veteriner Hekim Ömer Aladağ